De grote omslag

Eigenlijk weet iedereen het wel. Wij zijn de generatie wereldbewoners die een grote omslag gaan maken naar een duurzame en inclusieve maatschappij. Maar echt eenvoudig vinden we het niet. We moeten allerlei oude gewoonten afleren en nieuwe gewoonten aanleren. Met alle onzekerheden die daar bij komen kijken.
 
Tegelijkertijd is het een geweldige missie om aan bij te mogen dragen. En veel mensen willen dat ook: van je collega’s tot je klanten, van je buren tot je achterban. Met nieuwe economische en democratische tools als crowdfunding komen we in beweging en maken we samen een duurzame toekomst.

Een duurzame missie?

Bouw jij aan een duurzame missie en zoek je versterking? Ik help je graag verder.

Mensen zijn geen nummer

Gevestigde partijen misbruiken hun macht om tijd te rekken. Zij zien minder machtige burgers soms schaamteloos als nummers die met geavanceerde algoritmen tot in het stemhokje te sturen zijn. Een cynisch beeld waar ik voor pas. Ik geloof dat ieder mens unieke talenten en een eigen missie heeft. Door die tot bloei te laten komen, bouwen we aan een duurzame maatschappij waarin iedereen een plek heeft.

Er is genoeg te doen

Duurzame ontwikkeling kent vele fronten. Wist je dat momenteel slechts 2% van het plastic verpakkingsmateriaal gerecycled wordt? En dat de mode industrie, na olie, de meest vervuilende industrie ter wereld is? Dat in Nederland giftig afval verwerkt wordt door het te vermengen in stookolie voor schepen? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kansen liggen voor het oprapen.