Van jouw missie naar jullie missie

Crowdfunding is een tool voor verandering. Een tool om jouw missie samen met jouw achterban te realiseren. Een tool om van jouw missie jullie missie te maken. Zo zet je samen positieve verandering in gang.
 
In de afgelopen jaren ben ik gegrepen door de kracht van crowdfunding: het is een democratische vorm van financieren die de economie weer menselijk en echt maakt.
 
Campagnes
Sinds 2010 help ik de koplopers uit allerlei sectoren om succesvol gebruik te maken van crowdfunding. Als bron van financiering en om hun achterban (nog) meer te betrekken. Voorbeelden van recente campagnes vind je verderop op deze pagina.
 
Onderzoek
Ik onderzoek de ontwikkeling van crowdfunding in Nederland (via CrowdfundingCijfers.nl) en België (via CrowdfundingCijfers.be). In opdracht voer ik ook onderzoek uit naar de status van crowdfunding in een branche of regio. Voorbeelden van recente klanten zijn de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en BNP Paribas.
 

 
Lezingen en workshops
Crowdfunding is een vak, een vak dat je kunt leren. In lezingen en workshops neem ik deelnemers graag mee in de wereld van crowdfunding en leer ik hen hoe ze met crowdfunding aan de slag kunnen.

Aan de slag!
Wil je met crowdfunding aan de slag, wil je crowdfunding onderzoeken of stimuleren, of zoek je een spreker? Ik help je graag verder. Je kunt me bereiken via hoi@gijsbertkoren.nl.

Recente crowdfunding campagnes

Bluerise

Het team van Bluerise wekt op ingenieuze wijze duurzame energie op uit de oceaan. Een techniek met enorme potentie. Na jaren van onderzoek en testen is het tijd voor een grote stap. Om de ontwikkeling van eerste projecten mogelijk te maken haalde Bluerise via Symbid 657.200 euro op bij meer dan 500 investeerders.

Seepje

Voor de ontwikkeling en productie van twee allemachtig krachtige afwasmiddelen haalde Seepje 300.010 euro op bij meer dan 400 funders. Seepje maakt wasproducten op basis van de schillen van een vrucht uit Nepal. De producten zijn 100% natuurlijk en maken blinkend schoon. Goed voor je was en de natuur dus.

Bundles

Bundles gelooft in het einde van bezit. Als klant koop je bij Bundles geen apparaat, je betaalt voor het gebruik. Bundles blijft eigenaar en zorgt voor het onderhoud. Ze zorgen zelfs voor heerlijk geurend wasmiddel of de beste koffie bonen voor jouw apparaat. Om hun groei te financieren, haalde Bundles met hun vijfde crowdfunding campagne een bedrag van 249.500 euro op bij 170 funders.