Ondernemer met passie voor duurzaamheid

Ik ben een creatieve ondernemer en hou van pionieren. Mijn missie is om samen verrassende en betekenisvolle oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd te realiseren.
 
Vanaf 2010 ben ik actief in de voorhoede van crowdfunding in Nederland en België. Van 2011 tot en met 2017 als mede-oprichter van Douw&Koren. De afgelopen jaren heb ik met ons team meer dan 450 crowdfunding campagnes gemaakt, voor duurzame koplopers als WakaWaka, Studio Roosegaarde en Bluerise.
 
Mijn avonturen als ondernemer
Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft kreeg ik steeds meer interesse in ondernemerschap (voor mij betekent dat: zoveel mogelijk zelf bepalen wat ik maak) en duurzaamheid (voor mij betekent dat: meer dan consumptie als doel en resultaat van wat ik maak). Ik bedacht mijn eigen masteropleiding en volgde vakken in Zweden, Tanzania en India. Tegen het einde van mijn studie startte ik met 2 schoolvrienden een onderneming waarmee we apps ontwikkelden. Door een AppStore developer account aan te maken voor $99 per jaar, konden we aan alle iPhone gebruikers apps verkopen. Er ging letterlijk een wereld voor ons open. We durfden brutaal te zijn en merkten dat we verschil konden maken.
 
De start van crowdfunding in Nederland
Uit frustratie dat ondernemers om mij heen steeds lastiger aan financiering konden komen, startte ik met een team CrowdAboutNow, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor ondernemers. Na 1,5 jaar stapte ik alweer uit het platform omdat ik merkte dat ik het liefst klanten help met de zachte kanten en strategische kansen van crowdfunding, zoals het samen met een achterban bouwen aan je onderneming. Ik doneerde mijn aandelen aan een klant waar ik me erg betrokken bij voelde: de Protestantse Diaconie in het centrum van Amsterdam, die ongedocumenteerden in het Wereldhuis een veilige haven biedt in de jungle die de stad voor hen kan zijn.

 
Crowdfunding advies
Van 2011 tot en met 2017 heb ik met veel energie gewerkt om met een bevlogen team vanuit Douw&Koren crowdfunding in Nederland en Vlaanderen op de kaart te zetten. Vanaf 2018 werk ik als zelfstandig adviseur, in een netwerk van andere crowdfunding experts. Wil je met crowdfunding aan de slag? Of wil je crowdfunding onderzoeken of stimuleren? Ik help je graag verder. Zoek je een spreker? In lezingen en workshops neem ik deelnemers graag mee in de wereld van crowdfunding.

 
Een nieuw avontuur?
De afgelopen jaren is de urgentie van de transitie naar een duurzame maatschappij alleen maar groter geworden. Ik draag als ondernemer en adviseur graag bij aan de duurzame transitie en het gebruik van nieuwe economische en democratische modellen. Bouw jij aan een duurzame missie en kan je versterking gebruiken? Ik sta open voor nieuwe kansen en een nieuw ondernemend avontuur!

Contact

Hoi! Je kunt me bereiken via hoi@gijsbertkoren.nl.