Over mij


Ondernemer

Ik ben een creatieve ondernemer en hou van pionieren. Mijn missie is om samen verrassende en betekenisvolle oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd te realiseren.

Vanaf 2010 ben ik actief in de voorhoede van crowdfunding in Nederland en België. Van 2011 tot en met 2017 als mede-oprichter van Douw&Koren. Samen met collega’s maakte ik meer dan 450 crowdfunding campagnes, voor duurzame koplopers als WakaWaka, Studio Roosegaarde en Fairphone.

Mijn avonturen als ondernemer
Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft kreeg ik steeds meer interesse in ondernemerschap (voor mij betekent dat: zoveel mogelijk zelf bepalen wat ik maak) en duurzaamheid (voor mij betekent dat: meer dan consumptie als doel en resultaat van wat ik maak). Ik bedacht mijn eigen masteropleiding en volgde vakken in Zweden, Tanzania en India. Tegen het einde van mijn studie startte ik met 2 schoolvrienden een onderneming waarmee we apps ontwikkelden. Door een AppStore developer account aan te maken voor $99 per jaar, konden we aan alle iPhone gebruikers apps verkopen. Er ging letterlijk een wereld voor ons open. We durfden brutaal te zijn en merkten dat we verschil konden maken.

De start van crowdfunding in Nederland
Uit frustratie dat ondernemers om mij heen steeds lastiger aan financiering konden komen, startte ik met een team CrowdAboutNow, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor ondernemers. Na 1,5 jaar stapte ik alweer uit het platform omdat ik merkte dat ik het liefst klanten help met de zachte kanten en strategische kansen van crowdfunding, zoals het samen met een achterban bouwen aan je onderneming. Ik doneerde mijn aandelen aan een klant waar ik me erg betrokken bij voelde: de Protestantse Diaconie in het centrum van Amsterdam, die ongedocumenteerden in het Wereldhuis een veilige haven biedt in de jungle die de stad voor hen kan zijn.

Van crowdfunding naar steward-ownership
Sinds 2010 heb ik met veel energie gewerkt om met een bevlogen team vanuit Douw&Koren crowdfunding in Nederland en Vlaanderen op de kaart te zetten. Het is tijd voor de volgende versnelling. Vanuit We Are Stewards help ik ondernemers en investeerders om met steward-ownership hun impact te maximaliseren. Als we de duurzame transities waar we voor staan werkelijk serieus nemen, dan is het tijd voor een nieuwe kijk op het fundament onder onze economie: eigendom. Het is tijd voor steward-ownership!

Hoi! Je kunt me bereiken via hoi@gijsbertkoren.nl.